Erotične palačinke á la Anaϊs Nin. Posute s pariškim bohemstvom.

Kadar se je njena umetniška »maison« – enosoben atelje s strešnimi okni, prebarvanimi tako, da so spominjala na okna kakšne poganske katedrale – spremenila v kavarnico, v kateri se je zbirala s prijatelji, mladimi pesniki in pisatelji, so jedli nenadevane palačinke, ker so bile najcenejše. Bojda dajejo moč. Vsi zbrani so bili različnih značajev, nagnjenosti, navad in napak, a vsi so imeli skupno lastnost. Bili so zelo revni. Največ erotike so napisali s praznim želodcem, saj je lakota bojda dobra za spodbujanje domišljije. “Večja ko je lakota, večje so želje, tako kakor pri zapornikih, divje so in vznemirljive. Tako smo imeli idealen svet za gojenje cvetov erotizma.” (Nin, 1987: 8) Za erotične zgodbe so zaslužili dolar na stran.

Za 3 do 4 osebe potrebujete:

vsaj dva dni prazen želodec,anac3afs-nin

2 dcl S-budget mleka,

veliko domišljije,

obilo samopomilovanja,

zadnjih 200 g S-budget moke, ki jih še imate v omari,

prazno denarnico,

ščepec soli,

2 S-budget jajci,

olje ali maslo,

*za boljši okus: prava mera nenavadnih spolnih praks.

V skledo stresemo moko in ji vmešamo sol. V sredini naredimo jamico, v katero ubijemo jajca in prilijemo deci mleka. Sestavine zmešamo v gosto, gladko testo. Med mešanjem prilivamo ostanek mleka. Ponev segrejemo in jo pokapljamo z oljem ali pa v njej raztopimo košček masla. Potem s hitrim nagibanjem ponve po njej na tanko razlijemo zmes, da ta prekrije celo ponev. Med pečenjem razmišljamo, koliko strani erotike bomo morali napisati, da bomo prišli čez naslednji mesec. Pečemo tako dolgo, da palačinka ob robovih ponve začne odstopati od nje. Obrnemo jo in popečemo še na drugi strani. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka zmesi. Ko spečemo, si jih pravično razdelimo in planemo vsak po svojih. Ko malce potolažimo že dolgo prazne želodce, prebiramo Ptičke ali Venerino delto.

Bon appétit!

 

Tjaša Plazar

A. Nin: Ptičke, Venerina delta (1987)

slika: www.theweeklings.com

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s